esmaspäev, 11. mai 2009

Kuidas seitsme päevaga koolilõpukleiti mahtuda

Mida võtta ette, kui seitsme päevaga on vaja mahtuda kitsaks jäänud peokleiti või kui kaupluses silma hakanud koolilõpetamiseks nii sobilikul kleidil tõmblukk kinni ei lähe? Abi saad sellest küll rangest, kuid siiski pea kõiki kehale vajalikke vitamiine ja mineraalaineid sisaldavast dieedist.

Peale kaalulanguse on dieedil ka muid plusse: 48tunnine mahlapaast kiirendab ainevahetust ja eemaldab kehast toksiine, soovitatavad toiduained tugevdavad immuunsüsteemi, tänu väikestele kergesti seeditavatele portsjonitele annad oma seedeelundkonnale puhkust ja lisaks sööd rohkelt väärtuslikke antioksüdante sisaldavaid puu- ja köögivilju.

Dieedi ajal söö lisaks multivitamiinikapsleid ja mõnd biotoonikut (Swiss Herbal Tonic Biostrath, Daily Detox jne). Esimeste päevade näljatunnet on kergem taluda, kui liigud rohkelt värskes õhus. Lisaks võid teha kergeid harjutusi.

1 päev. Päevane kaloraaž 600 kcal. Joo kogu päeva jooksul rohkelt vett ja taimeteesid. Kolm korda päevas - hommikul, lõunal ja õhtul - joo klaas juurviljamahla ilma soolata ning väike tops naturaalset jogurtit.

2 päev. 1200 kcal.Terve nädala jooksul sama hommikusöök: Üks portsjon puuvilja vabal valikul: kas üks õun, pirn, mango, viinamarjad, viil ananassi või greip. Kaks viilu täisteraleiba 1 tl kodujuustuga, väike tops rasvatut jogurtit, klaas rasvatut piima ja tass India teed. Lõuna: 1 kiivi, 200 grammi toorsalatit (mõned jääsalatilehed, riivitud porgand, seller, punapeet, kastmeks piserda oliiviõli ja sidrunimahla). Lisaks portsjon hautatud juurvilju. Joogiks India või taimeteed. Õhtusöögiks veidi külmutatud mustikaid koos 2 spl fitness-müsli ja 1 spl apelsinimahla ning väikese topsi rasvatu jogurtiga. Joogiks India või taimetee.

3 päev. 1100 kcal. Lõunaks üks suur mango. 200 grammi värsket salatit (vesikressist, värskest piparmündist, salatisibulast, tomatist, kollasest ja punasest paprikast, endiiviast, spinatist ja Türgi ubadest. Sama salatikaste). Üks küpsetatud kartul koos veidikese väherasvase hapukoore-küüslaugudipiga. Joogiks juurviljamahl. Õhtusöögiks väike tops väherasvast jogurtit külmutatud marjadega (mustikad või mustsõstrad, 1 tl mett). Viil täisteraleiba väikese tüki Brie või Camembert'i juustuga. Joogiks India või taimetee.

4. päev 800 kcal. Riisipäev. Hommikusöök: 100 g pruuni keeduriisi ja üks küpsetatud õun koos tilgakese mee, kaneeli ja sidrunitükiga. Lõunaks 100 g pruuni keeduriisi koos 250 g hautatud köögiviljadega (seller, porgand, porrulauk, tomat, spinat, spargelkapsas, kaalikas). Õhtusöögiks 100 g pruuni riisi ja portsjon vees leotatud kuivatatud puuvilju (aprikoosid, rosinad). Viil verigreipi. Kogu päeva jooksul joogiks vaid vesi.



5. päev 1100 kcal. Tavapärane hommikusöök. Lõunaks 1 õun, 1 pirn, 200 g toorsalatit (lill- ja spargelkapsa õisikutest, porgandist, salatisibulast, kaalikast, kastmeks oliiviõli-veiniäädikakaste). Lisa salatile 1 tl rosinaid ja kolm purustatud Kreeka pähklit. Juurde üks küpsekartul koos 100 g hautatud ning oliiviõli, peenestatud küüslauguküüne ja muskaatpähkliga maitsestatud spinatiga. Joogiks India või taimetee. Õhtusöök: 100 g rasvatut kodujuustu koos väikese topsi väherasvase jogurtiga. Suur kauss puuviljasalatit kiivist, ananassist, apelsinist, viinamarjadest, mustikatest, õunast. Joogiks taimetee.

6. päev 1300 kcal. Tavaline hommikusöök. Lõunasöök: üks banaan, 200 g rohelist salatit (leht- ja jääsalati lehti, tomatit, oliive, punast paprikat, riivitud porgandit, salatisibulat, kurki, küüslauguküüs, apteegitilli või vesikressi). Maitsesta sidrunimahla, Kreeka pähkli õli ja estragoniga. Lisaks suur küpsetatud kartul koos veidikese Türgi ubade ja hästi peenestatud salatisibulaga. Piserda kartulile päevalilleõli. Õhtusöök: 2 spl müslit, 1 tl sidrunimahla ja teine mett, riivitud õun, väike tops väherasvast jogurtit. 1 viil täisteraleiba koos tükikese mõne pehme juustuga. 1 viil täisteraleiba meega. Tass India või taimeteed.

7. päev 1200 kcal. Tavapärane hommikusöök. Lõunaks 200 g toorsalatit (vesikressist, spinatist, lehtsalati lehtedest, murulaugust, petersellist, sellerist, küüslaugust, basiilikust, tomatist). Kastmeks sega veidi oliivi-, veidi Kreeka pähkli õli, veiniäädikat, 1 tl Dijoni sinepit ja veidi päevalilleseemneid. Kaks keedukartulit, lisaks portsjon grillitud ja värskete ürtidega ning tükikese sidruniga maitsestatud forelli või portsjon grillitud tofut koos hautatud porgandi, ubade ja sojakastmega. Klaas kuiva valget veini. Õhtusöögiks üks greip, kaks kooreta keedetud muna ja kaks viilu täisteraleiba veidikese võiga. Joogiks India või taimetee.

Kommentaare ei ole: